Advokat i Sundsvall

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan

Förfrågningar som liknar advokat i Sundsvall

Alla förfrågningar

Advokat

En advokat är en jurist, men en jurist är inte med säkerhet en advokat. Skillnaden är att det inte finns några formella krav på en jurist för att få kalla sig så, medans det däremot är ett krav på advokaten att ha en högskoleutbildning och en juristexamen.

När du beställer tjänster av en advokat i Sundsvall så är det viktigt att du ser till att att personen ifråga har den erforderliga kompetensen inom det område du behöver hjälp med. För många områden, inte minst inom det familjejuridiska området (dit hör bouppteckning, bodelning, testamenten med mera) så kommer du lika långt med juridiska områdesexperter som kanske inte är advokater, men som klarar ditt ärende ändå. En begravningsentreprenör kan exempelvis vara minst lika duktig när det gäller bouppteckningar och testamenten utan att ha den betydligt bredare och formella utbildning som krävs för att bli advokat.

Sundsvall

Sundsvall är tät- och centralort i Sundsvalls kommun. Sundsvall som även tillhör landskapet Medelpad och har ett befolkningsantal om 96000 samt är Medelpads enda stad. En av Sveriges större finns i Sundsvall, kallad Selångers marknad. Skogsindustrin har i alla år varit väldigt stark och SCA Graphics Sundsvall AB är än idag en stor arbetsgivare i Sundsvall. Den största arbetsgivaren är den egna kommunen med ungefär 8000 anställda. Statliga myndigheter såsom CSN och Försäkringskassan är några exempel på stora företag som ligger belägna i Sundsvall. Försäkringsbolag som IF och Skandia finns i Sundsvall.