Advokat i Stenungsund

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan

Förfrågningar som liknar advokat i Stenungsund

Alla förfrågningar

Advokat

En advokat är en jurist, men en jurist är inte med säkerhet en advokat. Skillnaden är att det inte finns några formella krav på juristerna för att få kalla sig jurist, medans det däremot är ett uttryckligt krav på advokaten att ha en formell utbildning och en juristexamen.

Så när du nu beställer tjänster av en advokat i Stenungsund så är det av stor vikt att du kontrollerar att personen eller jurist-/advokatfirman har den kompetens som krävs inom området du vill ha hjälp med. Det är klart, inom vissa områden, som exempelvis inom familjejuridiken (dit hör bouppteckning, bodelning, testamenten med mera) så finns det ganska många juridiskt kunniga som kanske inte är advokater, men som trots det har bra koll. En jurist på en begravningsbyrå kan till exempel vara minst lika duktig när det gäller bouppteckningar och testamenten utan att ha den betydligt bredare och formella utbildning som krävs för att bli advokat.

Stenungsund

Stenungsund ligger i Bohuslän och tillhör Västra Götalands län. Stenungsund befinner sig 47 km norr om Göteborg och 43 km söder om Uddevalla. I Stenungsund bor det 24000 människor. De största företagen i Stenungsund är AGA Gas, AkzoNobel, Borealis, INEOS, Perstorp Oxo, Primagaz och sist men inte minst Vattenfall. Samtliga dessa företag ligger inte i kommunen av en slump, utan för att företagen direkt och indirekt behöver varandra. I Stenungsunds finns det många badplatser, både för salta dopp i havet eller för den som hellre badar i sötvatten. Runtom sjön Hällungen ligger tre större badplatser som heter Svenshögen, Talbo och Bastevik. Samtliga badställen har toalett, sandstrand och brygga. Baden Svenshögen och Bastevik har hopptorn. När det kommer till havsbad, finns det fem större sådana, några av dem är; Hawaii på Stenungsön, Nösnäs i Stenungsund och Källsnäs i Jörlanda. På den handikappvänliga badplatsen Hawaii, som även har goda parkeringsmöjligheter, finns det sandstrand, badbrygga, klippor, beachvolleyboll, liten butik och toalett.