Advokat i Mariestad

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Underlättar för dig i vardagen!

  Daniel F, September 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 166
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar advokat i Mariestad

 • Bokföring i Mariestad

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Mariestad? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Finansiella tjänster

  Behöver du hjälp med finansiella tjänster som banklån och räntor? Vi hjälper dig få offerter från företag inom ekonomibranschen i Mariestad.

 • Marknadsföring

  Vill du stärka ditt varumärke, berätta något eller sälja mer? Genom Servicefinder får du kontakt med duktiga marknadsföringsbyråer i Mariestad.

 • Revision i Mariestad

  Behöver du en revisor som kontrollerar företagets ekonomi? Servicefinder hjälper dig få kontakt med bra företag i Mariestad som arbetar med revision.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar advokat i Mariestad

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra advokater

Advokat

En advokat är en jurist, men en jurist är inte med säkerhet en advokat. Den stora skillnaden ligger i att det inte finns några formella krav på en jurist för att få kalla sig så, medans det däremot är ett uttryckligt krav på advokaten att ha en formell utbildning och en juristexamen.

Så när du nu beställer tjänster av en advokat i Mariestad så är det av stor vikt att du verifierar att personen eller jurist-/advokatfirman har den erforderliga kompetensen inom det område du behöver hjälp med. För många områden, som exempelvis inom det familjejuridiska området (dit hör bouppteckning, bodelning, testamenten med mera) så kommer du lika långt med juridiska områdesexperter som kanske inte nödvändigtvis är advokater, men som trots det har bra koll. En familjejurist kan till exempel vara mycket duktig på bouppteckningar och testamenten utan att ha den betydligt bredare och formella utbildning som krävs för att bli advokat.

Mariestad

Mariestad ligger intill Vänern där kullerstenar och 1600-talshus samsas med nybyggnationer. Mariestad ligger i Västra Götalands län och har en befolkning om 24000. Modebloggaren och designern Elin Kling, har rötter i Mariestad. I staden går det att aktivera sig på många sätt. Man kan ta en promenad längs stränderna eller cykla på skärgårdsön Torsö. På somrarna är Mariestad en stor turiststad. Personer som tycker om att segla, besöker med nöje Mariestad på sommaren i och med den intilliggande sjön Vänern. År 2011 blev Mariestad utsedd till årets båtkommun. En annan sevärdhet i Mariestad är stadens intressanta Gamla stan med dess träbebyggelser från 1700- och 1800-talen. I Mariestad satsar man på att lyfta upp företagare som har en miljövänlig syn. Kommunen satsar även på att stärka samverkan mellan turism och kollektivtrafik i syfte för att de ska gå hand i hand och ge mer inkomst för kommunen. Göteborgs universitet ligger under Mariestads utveckling där målet är att alltfler utbildningar ska komma igång under följande år.