Advokat i Kiruna

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Underlättar för dig i vardagen!

  Daniel F, September 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 166
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar advokat i Kiruna

 • Bokföring i Kiruna

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Kiruna? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Finansiella tjänster

  Behöver du hjälp med finansiella tjänster som banklån och räntor? Vi hjälper dig få offerter från företag inom ekonomibranschen i Kiruna.

 • Marknadsföring

  Vill du stärka ditt varumärke, berätta något eller sälja mer? Genom Servicefinder får du kontakt med duktiga marknadsföringsbyråer i Kiruna.

 • Revision i Kiruna

  Behöver du en revisor som kontrollerar företagets ekonomi? Servicefinder hjälper dig få kontakt med bra företag i Kiruna som arbetar med revision.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar advokat i Kiruna

Alla förfrågningar

Advokat

En advokat är en jurist, men en jurist är inte nödvändigtvis en advokat. Den stora skillnaden ligger i att det inte finns några formella krav på en jurist för att få kalla sig så, medans det däremot är ett uttryckligt krav på advokaten att ha en formell utbildning och en juristexamen.

När du anlitar en advokat i Kiruna så är det viktigt att du verifierar att personen eller jurist-/advokatfirman har den erforderliga kompetensen inom området du vill ha hjälp med. Det är klart, inom vissa områden, som exempelvis inom familjejuridiken (dit hör testamenten, arvsfrågor, bouppteckningar med mera) så finns det ganska många juridiskt kunniga som kanske inte är advokater, men som klarar ditt ärende ändå. En jurist på en begravningsbyrå kan exempelvis vara minst lika duktig när det gäller bouppteckningar och testamenten och därmed klara uppdraget utan advokattiteln.

Kiruna

I nordligaste Sverige ligger Kiruna, som egentligen betyder fjällripa (som är en hönsfågel). Tätorten Kiruna är den största i Lappland. Sett till ytan är Kiruna lika stort som halva Nederländerna, där det bor över 16 miljoner människor. Kiruna har ett invånarantal på 23000 personer. Man brukar säga att Kiruna alltid vill vara värst eftersom ljuset alltid är ljusare, topparna alltid högre och läget nordligast i Sverige. Det talas tre språk i Kiruna: svenska, samiska och meänkieli, som är en språkvariant av finska. Till Kiruna reser du lättast med flyg. Det går linjetrafik till Luleå, Stockholm, Östersund och Tromsø.

Kiruna är det största turistmålet i norra delen av Sverige. Många kommer för att besöka Icehotel i Jukkasjärvi, som har kommit att bli en attraktion av internationell rang. Turismen är tillsammans med rymdverksamheten och gruvindustrin viktiga komponenter för Kirunas näringsliv. Något som illustreras i kommunvapnet, där både en fjällripa och ett järnmärke finns avbildat. Den äventyrslystne kan packa ryggsäcken och klättra upp för Sveriges högsta bergstopp Kebnekaise. Har man vägarna förbi Kiruna kan man passa på att beundra en så kallad midanttssol och polarnatt. Polarnatten inträffar 20 dygn/år och betyder att solen inte går över horisonten. Tvärtom gäller vid midnattssol, då går solen aldrig under horisontlinjen. Under 50 sommardygn går det att skåda midnattssol.