Advokat i Härnösand

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Underlättar för dig i vardagen!

  Daniel F, September 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 166
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar advokat i Härnösand

 • Bokföring i Härnösand

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Härnösand? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Finansiella tjänster

  Behöver du hjälp med finansiella tjänster som banklån och räntor? Vi hjälper dig få offerter från företag inom ekonomibranschen i Härnösand.

 • Marknadsföring

  Vill du stärka ditt varumärke, berätta något eller sälja mer? Genom Servicefinder får du kontakt med duktiga marknadsföringsbyråer i Härnösand.

 • Revision i Härnösand

  Behöver du en revisor som kontrollerar företagets ekonomi? Servicefinder hjälper dig få kontakt med bra företag i Härnösand som arbetar med revision.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar advokat i Härnösand

Alla förfrågningar

Advokat

En advokat är en jurist, men en jurist är inte nödvändigtvis en advokat. Skillnaden ligger i att det inte finns några formella krav på en jurist för att få kalla sig jurist, medans det däremot är ett uttryckligt krav på advokaten att ha en högskoleutbildning och en juristexamen.

Därför är det väsentligt, när du nu är på jakt efter en advokat i Härnösand, att du beaktar detta och sätter det i relation till dina behov. Gäller ditt ärende mindre besvärliga frågeställningar inom affärsjuridik, eller kanske något inom familjerätten (bouppteckning, bodelning, testamenten osv) där det knappast kommer krävas domstolsförhandlingar, då räcker det vanligen med en duktig jurist. Det är säkert så att flera advokater i Härnösand kan erbjuda så väl advokat- som juristtjänster med olika priser beroende på vad du behöver - så fråga!. Men om ärendet är komplicerat och du riskerar rättsliga processer kan du göra klokt i att välja advokaten som har den formella utbildningen och de formaliserade kraven på sitt yrkesutövande.

Härnösand

Funderar du på att besöka Härnösand är det till Ångermanland du ska åka. I tätorten Härnösand finns det 25000 personer. Kuststaden Härnösand grundades 1585. Härnösand kan stoltsera som residensstad i Västernorrlands län. Härnösand var först med att få elektrisk gatubelysning i Europa. Det hände år 1885. Näringslivet i Härnösand är rikt, mycket tack vare båttrafiken, skogsindustrin och de mekaniska fabrikerna. I Härnösand finns två hamnar som kan ta hand om större fartyg och gods, Härnösands djup- och oljehamn samt Utansjöverkens hamn. Järnvägsförbindelse till Härnösand finns exempelvis i form av Ådalsbanan, en järnväg på 180 km. mellan Sundsvall och Långsele. Om så önskas går det även bra att ta flyget. Från Sundsvalls/Härnösands flygplats avgår direktflyg till både Karlstad och Luleå flygplats. Härnösand är utmärkt för studier på universitetsnivå. Mittuniversitetet har nämligen campusområden i Härnösand, Sundsvall och Östersund.

Under sommarmånaderna är Hemsö Fästning en intressant sevärdhet. Fortet byggdes under jorden på 1950-talet. Hemsö Fästning drevs av militären fram till 1987, men stängdes 1989. Gillar man jakt, erbjuder Härnösand fina förutsättningar. När den årliga älgjakten står för dörren besöks Härnösand av 13000 jägare. För den som föredrar andra aktiviteter finns det möjlighet att fördriva tiden vid något av Härnösands sju naturreservat, däribland vattenfallet i Västanå.