Advokat i Göteborg

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar advokat i Göteborg

 • Bokföring / Bokföringshjälp i Göteborg

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Göteborg? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Ekonomi i Göteborg

  Är du privatperson eller företagare och behöver hjälp med ekonomi? Lämna en förfrågan och få svar från duktiga ekonomiska rådgivare i Göteborg

 • Finansiella Tjänster i Göteborg

  Behöver du hjälp med finansiella tjänster som banklån och räntor? Vi hjälper dig få offerter från företag inom ekonomibranschen i Göteborg.

 • Översättning i Göteborg

  Behöver du hjälp med översättning till ett annat språk? Servicefinder hjälper dig få kontakt med erfarna översättningsbyråer i Göteborg.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar advokat i Göteborg

Alla förfrågningar

Några av våra populära advokater

Advokat

En jurist är någon som erbjuder juridisk hjälp och är allmänt kunnig inom juridik. Men det kan vara värt att veta att det inte går att ställa några krav på en person som kallar sig jurist. De formella kraven ställs däremot om man ska få kalla sig advokat.

När du kontaktar en advokat i Göteborg så är det viktigt att du kontrollerar att personen eller jurist-/advokatfirman har den kompetens som krävs inom området du vill ha hjälp med. Det finns naturligtvis gott om områden, som exempelvis inom familjejuridiken (dit hör bouppteckning, bodelning, testamenten med mera) så finns det ganska många juridiskt kunniga som kanske inte är advokater, men som ändå har erforderliga kunskaper. En jurist på en begravningsbyrå kan till exempel vara väl bevandrad inom områdena bouppteckningar och testamenten och därmed klara uppdraget utan advokattiteln.

Göteborg

Västkuststaden Göteborg är näst störst i Sverige och det bor ungefär en halv miljon i tätorten. På 1600-talet anlade den dåvarande kungen staden, som är Nordens femte största.

En stor del av Sveriges import och export sker via stadens hamn som är Nordens största. Stadens centrum är uppbyggt av både gamla och nya hus och både sevärdheter och övriga aktiviteter ligger inom gångavstånd. Vill du känna på stadens puls, shoppa, nuta av dans och teater, kan du promenera upp och ner längs Avenyn som är något av stans paradgata. På Götaplatsen som ligger längst upp på Avenyn, reser sig den berömda Poseidonstatyn som började tillverkas vid stadens 300 årsjubileum 1923. Den är gjord av kostnären Carl Milles och består av en sju meter hög avbild av den grekiska havsguden.

I vackra omgivningar ligger Nordens största nöjespark Liseberg, där du kan roa dig med massvis av attraktioner.