Advokat i Eksjö

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Underlättar för dig i vardagen!

  Daniel F, September 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 166
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar advokat i Eksjö

 • Bokföring i Eksjö

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Eksjö? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Finansiella tjänster

  Behöver du hjälp med finansiella tjänster som banklån och räntor? Vi hjälper dig få offerter från företag inom ekonomibranschen i Eksjö.

 • Marknadsföring

  Vill du stärka ditt varumärke, berätta något eller sälja mer? Genom Servicefinder får du kontakt med duktiga marknadsföringsbyråer i Eksjö.

 • Revision i Eksjö

  Behöver du en revisor som kontrollerar företagets ekonomi? Servicefinder hjälper dig få kontakt med bra företag i Eksjö som arbetar med revision.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar advokat i Eksjö

Alla förfrågningar

Advokat

En advokat är en jurist, men en jurist är inte nödvändigtvis en advokat. Skillnaden är att det inte finns några formella krav på en jurist för att få kalla sig så, medans det däremot är ett krav på advokaten att ha en högskoleutbildning och en juristexamen.

Därför är det väsentligt, när du nu letar efter en advokat i Eksjö, att du har det i bakhuvudet och sätter det i relation till dina behov. Kanske handlar ditt fall om okomplicerade frågeställningar inom affärsjuridik, eller rentav något inom familjerätten (testamenten, arvsfrågor, bouppteckningar osv) där det knappast kommer krävas domstolsförhandlingar, då räcker det vanligen med en välutbildad jurist. Det är säkert så att flera advokater i Eksjö kan erbjuda så väl advokat- som juristtjänster med olika priser beroende på vad du behöver - så fråga!. Men om ärendet är komplicerat och du riskerar rättsliga processer kan det vara värt att välja advokaten med den formella utbildningen och hårdare krav på sitt yrkesutövande.

Eksjö

I Jönköpings län, djupt in i de småländska skogarna ligger Eksjö. Eksjö har en population på 16000 och är centralort i Eksjö kommun. Närliggande städer är Nässjö och Jönköping. Erik av Pommern grundade staden 1403. Eksjö var tidigt en viktig tingsplats då den låg i mitten av städer som Linköping i norr, Växjö och Kalmar i söder, och Västergötland mot Östersjön. Staden har goda kommunikationer med bil, buss, tåg och flyg.

Eksjö är berömd för att vara en av Sveriges bäst bevarade trästäder. Gamla stan i Eksjö är storslagen och den inre stadsdelen har blivit byggnadsminnesförklarad. Här kan du exempelvis få syn på handels- och borgargårdar från 1800-talet. Staden är även en känd militärstad och här har många avlagt sin militärtjänstgöring. Stadens militära traditioner sträcker sig tillbaka till 1600-talet och var redan då en mötesplats för värnpliktiga. Staden är en mycket populär turiststad och hit kommer besökare varje år för att ta del av trästadens charm och den storslagna naturen.

I Eksjö finns mycket uppleva. Följ med på en stadsvandring i staden och lär dig mer om stadens 400-åriga byggnadshistoria. Besök även någon av de närliggande småbyarna Mariannelund och Pukulla. Här kan du njuta av den småländska landsbygden och samtidigt få en inblick i jordbrukets historia. Vill du se mer av naturen kan du ta en lång promenad längs en av de vandringsleder som finns i Eksjö. Naturen är sagolikt vacker och här går du längs gamla stenrösen och stengärdesgårdar. Ta en promenad längs Höglandsleden, den är 44 mil lång och kallas för "Utsikternas led". Andra populära besöksmål är Eksjö museum i gamla stan, Aschanska gården samt Fornminnesgården, ett hembygdsmuseum från 1600-talet.