Advokat i Avesta

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Underlättar för dig i vardagen!

  Daniel F, September 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 166
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar advokat i Avesta

 • Bokföring i Avesta

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Avesta? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Finansiella tjänster

  Behöver du hjälp med finansiella tjänster som banklån och räntor? Vi hjälper dig få offerter från företag inom ekonomibranschen i Avesta.

 • Marknadsföring

  Vill du stärka ditt varumärke, berätta något eller sälja mer? Genom Servicefinder får du kontakt med duktiga marknadsföringsbyråer i Avesta.

 • Revision i Avesta

  Behöver du en revisor som kontrollerar företagets ekonomi? Servicefinder hjälper dig få kontakt med bra företag i Avesta som arbetar med revision.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar advokat i Avesta

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra advokater

Advokat

En jurist är någon som erbjuder konsultation och hjälp inom något juridiskt område och är allmänt kunnig inom juridik. Det är värt att notera att det inte går att ställa några krav på en person som kallar sig jurist. De formella kraven ställs däremot om man ska få kalla sig advokat.

Så när du nu kontaktar en advokat i Avesta så är det viktigt att du ser till att att han/hon har den erforderliga kompetensen inom det område du behöver hjälp med. Det finns naturligtvis gott om områden, inte minst inom det familjejuridiska området (dit hör bouppteckning, bodelning, testamenten med mera) så räcker det med specialister som kanske inte nödvändigtvis är advokater, men som klarar ditt ärende ändå. En jurist på en begravningsbyrå kan till exempel vara minst lika duktig när det gäller bouppteckningar och testamenten utan att ha den betydligt bredare och formella utbildning som krävs för att bli advokat.

Avesta

Avesta är en tätort i Dalarnas län och centralort i Avesta kommun. Antalet invånare i Avesta är 22000. Avesta ingår i det geografiska området Bergslagen. Nära Avesta ligger Säters kommun och Hedemora kommun, som i sällskap med Avesta utgör Österbergslagen. I Avesta kan du besöka Trångsundsberget som sträcker sig 235 m.ö.h. Genom Avesta slingrar sig Dalälven. Under 1600-talet fanns ett kopparverk näst intill Avestaforsen. I Avesta låg även ett myntverk som tillverkade kopparmynt. Markus Kock var myntmästare 1642 och ett välkänt namn i Avesta. Idag är myntverket ett museum, där man kan lära sig mer om Avestas industrihistoria.

På järnvägens södra sida hittar du Markustorget som är huvudtorg i Avesta. Norr om torget ligger gallerian Plushuset. Det blåa huset, vid namn Aaltohuset, är en hög fastighet som 1960 byggdes av byggmästaren Ernst Sundh. Huset ritades av den finske arkitekten Alvar Aalto. Till och från Avesta finns gott om kommunikationer. Järnvägsstationen i Avesta Krylbo korsas av Dalabanan och Godsstråket genom Bergslagen. I Avesta ligger ett område som heter Gamla byn, den plats där Avesta först etablerades. I Gamla byn finns flera välbevarade trähus från 1600-talet samt den gamla bruksherrgården.

Ett flertal kända personer kommer från Avesta, däribland ishockeyspelaren Nicklas Lidström.