Advokat i Alingsås

Behöver du juridisk rådgivning? Här kan du snabbt och enkelt hitta erfarna advokater och jurister som kan hjälpa dig. Lämna en förfrågan nu och få offerter inom kort. Det är helt gratis och en förfrågan är inte bindande.

Skapa förfrågan
 • Våra användare älskar oss
  4,7

  Underlättar för dig i vardagen!

  Daniel F, September 2021

 • 10 000+
  Anslutna företag
 • 7 166
  Pågående jobb
 • 20 000+
  Omdömen om företag
 • 4,5/5
  Företagens snittbetyg

Populära kategorier som liknar advokat i Alingsås

 • Bokföring i Alingsås

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Alingsås? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Finansiella tjänster

  Behöver du hjälp med finansiella tjänster som banklån och räntor? Vi hjälper dig få offerter från företag inom ekonomibranschen i Alingsås.

 • Marknadsföring

  Vill du stärka ditt varumärke, berätta något eller sälja mer? Genom Servicefinder får du kontakt med duktiga marknadsföringsbyråer i Alingsås.

 • Revision i Alingsås

  Behöver du en revisor som kontrollerar företagets ekonomi? Servicefinder hjälper dig få kontakt med bra företag i Alingsås som arbetar med revision.

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar advokat i Alingsås

Alla förfrågningar

Så tycker användarna om våra advokater

Advokat

En advokat är en jurist, men en jurist är inte nödvändigtvis en advokat. Skillnaden är att det inte finns några formella krav på juristerna för att få kalla sig jurist, medans det däremot är ett uttryckligt krav på advokaten att ha en högskoleutbildning och en juristexamen.

Det är därför viktigt när du nu är på jakt efter en advokat i Alingsås, att du har det i bakhuvudet och sätter det i relation till vad du faktiskt behöver. Gäller ditt ärende mindre besvärliga affärsjuridiska frågor, eller rentav något inom det familjerättsliga området (testamenten, arvsfrågor, bouppteckningar osv) där det knappast kommer krävas domstolsförhandlingar, kanske du klarar dig bra med en specialiserad jurist. Det är säkert så att flera advokater i Alingsås har så väl advokat- som juristtjänster och priserna kan variera beroende på dina behov - så fråga!. Men om ärendet är komplicerat och du riskerar rättsliga processer kan det vara värt att välja advokaten som har den formella utbildningen och de formaliserade kraven på sitt yrkesutövande.

Alingsås

Alingsås är en av tätorterna i Västergötland i Västra Götalands län. Befolkningsantalet i Alingsås ligger omkring 38000 personer. Om du tar bilen sydväst via E20 från Alingsås kommer du till "sveriges framsida", Göteborg eller så kan du åka Riksväg 42 sydöst och komma till Borås. Alingsås har ett utmärkt företagsklimat, åtminstone om man ska lita på 23:e-platsen i Svenskt Näringslivs undersökning som mäter företagsklimatet i närmare 300 kommuner i landet. Från staden kommer ishockeyspelaren Christian Bäckman.

Om du tycker om natur och djurliv så är Alingsås utmärkt för utflykter till fots eller på cykel. Ta med en rejäl picknick och hitta ditt egna smultronställe - men ta med kartan för all del! I närheten av centrum finns Nolhaga park som har en fantastisk natur med en öppen djurpark. Evenemanget "Lights" arrangeras årligen i Alingsås, där man bjuder in ljusdesigners från hela världen som ljussätter offentliga miljöer tillsammans med Alingsås studenter. Varje sommar kör man Potatisfestivalen där man som gäst kan mumsa på allt ifrån sill och potatis till helsvenska köttbullar. På Potatisfestivalen har man också ett mindre tivoli för så väl barn som vuxna.