Översättning i Kiruna

Letar du efter hjälp med översättning av texter? Då är en översättningsbyrå precis vad du behöver! Lämna en förfrågan helt gratis så kan du inom kort få offerter från duktiga översättare.

Skapa förfrågan

Populära kategorier som liknar översättning i Kiruna

 • Bokföring / Bokföringshjälp i Kiruna

  Vill du ha hjälp med bokföringen i Kiruna? Hos Servicefinder får du hjälp från både små och stora bokföringsfirmor.

 • Ekonomi i Kiruna

  Är du privatperson eller företagare och behöver hjälp med ekonomi? Lämna en förfrågan och få svar från duktiga ekonomiska rådgivare i Kiruna

 • Finansiella Tjänster i Kiruna

  Behöver du hjälp med finansiella tjänster som banklån och räntor? Vi hjälper dig få offerter från företag inom ekonomibranschen i Kiruna.

 • Advokat i Kiruna

  Bor du i Kiruna och behöver en advokat i ett tvistemål eller brottmål? Lämna en förfrågan hos oss och få upp till 5 svar från duktiga advokater!

Alla kategorier

Förfrågningar som liknar översättning i Kiruna

Alla förfrågningar

Översättning

Få kvalitativa översättningar med hjälp av en översättningsbyrå. Oberoende av text och syfte kan de översätta till alla språk i världen. Många översättare har spetskompetens inom facktexter eller skönlitterära texter. De har stor kännedom kring utländska språkbruk och kulturer. Det är en svår och beundransvärd konst att arbeta med översättningar. Detta eftersom alla språk har sina egna uttryck och talesätt. Det handlar om att hitta rätt motsvarigheter för de företeelser som förekommer i texten. En bra översättare ska därför vara både språkkunnig och kreativ. Texterna ska dessutom hålla en viss språklig nivå som är anpassad till den tänkta målgruppen, en lekman kan till exempel inte tilltalas på samma sätt som en fackman. En översättningsbyrå förfogar över kompetens, kvalitet och sekretess.

Kiruna

I Sveriges nordligast del ligger Kiruna, som egentligen betyder fjällripa (som är en hönsfågel). Tätorten Kiruna är störst i landskapet Lappland. Till ytan är Kiruna lika stort som halva Nederländerna, där det bor över 16 miljoner människor. Kiruna har ett invånarantal på 23000 personer. Man brukar säga att Kiruna alltid vill utmärka sig eftersom ljuset alltid är ljusare, topparna alltid högre och kylan alltid kallare. Det förekommer tre språk i Kiruna: svenska, samiska och meänkieli, som är en språkvariant av finska. Till Kiruna kommer man fördeltaktigt med flyg. Det går flygtrafik till Stockholm, Göteborg, Luleå, Östersund och Tromsø.

Kiruna är det största turistmålet i Sveriges norra del. Många är nyfikna på att övernatta på Icehotel i Jukkasjärvi, som genom åren har växt till att bli en sevärdhet av internationell rang. Turismen är tillsammans med rymdverksamheten och gruvindustrin oerhört betydelsefulla för näringslivets utveckling. Något som avspeglas i kommunvapnet, där både en fjällripa och ett järnmärke finns avbildat. Är man sugen på äventyr kan man packa ryggsäcken och ta sig upp på Sveriges högsta berg Kebnekaise. Som turist i Kiruna kan man utnyttja tillfället att beundra en så kallad midanttssol och polarnatt. Polarnatten inträffar 20 dygn om året och betyder att solen inte går över horisonten. Till skillnad från midnattssol, då hamnar solen aldrig under horisontlinjen. Midnattssol går att beskåda under 50 sommardygn.